1.12.2009

a kezdet....

.... tyűha hát hol is kezdjem:) a kezdeteknél... szóval hol volt, hol nem volt.... :) kicsit vicces kedvemben vagyok, de ez már csak nálam így van!
Jucus volt olyan kedves és járt "nálam", mi több még kommentelt is:)!!!!! amit nem igazán szoktak felém:) és volt egy kérdése.
hogyan is kezdjünk bele a dolgokba. azt tudom elmondani, hogy én hogy tettem, hogy lettem az, aki most vagyok.
először is eszméletlen mennyiségű freebie-t szedtem össze. hű meg sem tudom mondani mennyit, de rengeteget. csak úgy jöttek sorban a papírok, kiegészítők. alig győztem szortírozni, rendezgenti, és azon elmélkedtem, hogyan is fogok kiigazodni ezen a sok cuccon:) akkoriban még használtam hátteret is:)
rengeteget böngésztem/böngészek a mai napig külföldi galériákban, szívom magamba a technikákat, ötleteket, gyönyörűséges dolgokat lehet találni!
ha találsz egy jó oldalt, ami számodra tetszik mentsd el! jó lehet az még valamire! sőt lifteld!!! nyugodtan "használd" inspirációként. tökéletes arra, hogy "helyére" kerüljenek a dolgok, lásd, mi-mi után következik! jól nézd meg a képeket! minden apró kis részlete fontos lehet!!
mivel én ugye a minimálban nyomulok, révén kevés kiegészítő mellett nagyon fontos hangsúlyt kapnak a részletek!! ÁRNYÉK! elképzelhetetlen számomra a "valódiság". fontos, hogy valamelyik kiegészítő emelkedjen ki a képből, mintha rá lenne ragasztva!!
te jó ég, majd elfelejtettem! a KÉP! a kulcsa mindennek!! egy jó kép mellé alig kell körítés! egy hangsúlyos és megfelelően éles kép mellé alig kell valamit tenni!
hát és nem kell ugye mondanom, hogy mindennek az alapja a gyakorlás! ha megteheted és van kedved is hozzá, minél többet alkoss, próbálkozz, alakítsd ki saját stílusod!! próbálgasd a stílusokat, pakolgasd a dolgokat, és hidd el, előbb-utóbb minden a helyére kerül!!

hű hát hirtelen egy szuszra ennyi! volt egyáltalán olyan, aki végig olvasott?:)
remélem tudtam segíteni, és csak biztatni tudok MINDENKIT, hiszen ez egy gyönyörű hobbi, sőt mi több, maradandó, magunk és gyermekeink számára csodálatos örökség:)

cupp
Didó

3 megjegyzés:

Linsey írta...

Persze, hogy végigolvastam, mint mindig! Csak a kommentezés akadozik.;)) Nagyon gyönyörűek az új oldalaid is.
Tudod, lehet, hogy azért van kevés kommented, mert olyam tempót diktálsz, hogy az hihetetlen!;) Míg én kigondolok egy képet, te 10-et elkészítesz!:)
Tetszik az új avatarod és a design is! Gratula!:))

Jucus írta...

Óóóó, hát persze, hogy végigolvastam! Majdnem az egész blogod!:o) Nagyon tetszik ez a "minimál" - ahogy hívjátok! Egyelőre a scrap.hu oldalán nézelődöm, a Photoshop CS2 letöltésével bíbelődöm - nagyon kezdő vagyok ám(pirulós smiley) - ezt ajánlja Juca. Te milyen képszerkesztővel dolgozol? Már arra is rájöttem, hogy az oldalak tul.képp az elkészített képek, igaz?! Hát Nálad csodálatosakat látni, nagyon ügyi vagy!

ilgya írta...

Én is mostanában találtam rá a scrappelésre (na,még le se tudom írni) de ide állandóan betévedek,annyira gyönyörűségesek a munkáid,hogy nem győzőm kapkodni a fejem,azért az megnyugtató,hogy te is elkezdted valahol...
én is végigolvastam,és megmondom őszintén nagy hatással volt rám,és ha nem bánod még jövök máskor is!
Abban biztos vagyok,hogy ilyen "műveim" sosem lesznek,de ha a családnak szereztem vele egy kis örömet már megérte bíbelődni vele,na az én szórakozásomról nem is beszélve, kicsit hosszúra nyúltam,bocsika.Ildikó